Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Besserat de Bellefon Brut Magnum

€79,95 €71,95
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn

In 1930 werd Edmond Besserat gevraagd door een restauranteigenaar om een Champagne te ontwikkelen, die zo zacht en romig was, dat deze bij ieder gerecht geschonken kon worden. Uiteraard lukte dit en zo werd de stijl van Besserat de Bellefon geboren. Deze Champagne kan je dus overal bij drinken!

 

De druiven van deze Bleu Brut komen voornamelijk uit de Grand Cru en Premier Cru wijngaarden. Deze termen geven de kwaliteit van de wijngaard aan waarbij Grand Cru de beste kwaliteit is! Geen wonder dat stijlicoon Brigitte Bardot zich aan dit prachtige Champagne merk wilde verbinden!

 

Het #BBfrenchmoment dat bij deze Champagne past is lekker met je voetjes in het zand, haren in de wind, met elke vriend je ooit hebt gemaakt en met oester en de echte franse frietjes. Wij zien het al helemaal voor ons!

 

Druif: 45% Pinot Meunier, 35% Chardonnay, 20% Pinot Noir

Herkomst: Champagne, Frankrijk

Jaar: n.v.t.

Smaak: Intens, romig, zacht

Lekker bij: Aperitief, lunch, diner

Maat: Dit is een Magnum (150 cl).

 

Wijnhuis

Het Champagnehuis Besserat is opgericht in het Franse plaatsje Ay in 1843. In 1920 werd dit Besserat de Bellefon door een mooie bruiloft tussen Yvonne de Méric de Bellefon en Edmond Besserat. 

 

Onlangs, in 2018, hebben zij hun hele lifestyle en uiterlijk omgegooid. Voor elke Champagne hebben zij hun eigen #BBfrenchmoment uitgekozen, het perfecte moment dus om die champagne te drinken! Als je het ons vraagt, kan je op elk moment Champagne drinken…

 

Simplicité, elegance en liberté zijn de drie woorden die het huis overal in terug laat komen en waar het Champagnehuis dus voor staat. Zo hebben zij ook drie verschillende lijnen met deze drie woorden gemaakt.

 

Streek

Champagne is naast de naam van deze mousserende wijn ook de naam van de streek waar deze vandaan komt. Alleen de mousserende wijn die hier vandaan komt, mag daadwerkelijk Champagne heten. Dit is in 1927 vastgelegd. Het gebied heeft in totaal ruim 34.000 hectare aan wijngaarden. Sinds 2015 staat het wijngebied, inclusief wijngaarden, champagnehuizen en kelders op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een bezoekje waard dus!

 

Het is het noordelijkste wijngebied in Frankrijk. Het wijngebied is ingedeeld in vier verschillende streken. In elke streek komt een van de Champagne druiven het beste tot zijn recht. Dit komt door de vele microklimaten, die heersen in deze streek.

 

Over het algemeen heeft het gebied een kalkhoudende bodem, waardoor de wortels goed diep in de bodem kunnen groeien. Daarnaast is het ideaal voor het maken van de kelders, waar ze in de Champagnestreek om bekend staan.

 

Druif

Een Champagne mag alleen van de drie druivensoorten Chardonnay, Pinot Noir en/of Pinot Meunier gemaakt worden. Het juist blenden van deze drie druiven is een van de belangrijkste dingen van de mousserende wijnen. 

 

De Chardonnay is de minst aangeplante druif in de Champagne streek. Deze soort zorgt voor de elegantie en de verfijning en geeft de Champagne de goede hoeveelheid zuren.

 

De Pinot Noir is geen gemakkelijke druif. Doordat de druifjes binnen de tros gezellig op een kluitje zitten, kan dit snel gaan rotten. Maar wanneer de druif er goed uit komt, geeft hij kracht aan de Champagne. Hij zorgt voor diepte, structuur en karakter. 

 

De Pinot Meunier is goed opgewassen tegen de voorjaarsvorst. Iets wat in dit koelere wijngebied regelmatig voorkomt. Deze druif, die misschien iets minder bekend is, zorgt voor de fris- en levendigheid van de Champagne.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06 30 43 75 44

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »