Artikelnummer: | 2018 |
Levertijd: | 1-2 dagen |
Dit is misschien wel een van de bekendste wijnen van het wijnhuis. De carmenère druif is de trots van Chili en zo ook deze fantastische wijn! Het is namelijk een echte prijswinnaar en dat snappen wij helemaal.
Een deel van de druiven heeft op hout gerijpt, waardoor je koffie en chocolade in de geur kan ontdekken. Het andere deel zorgt voor de heerlijke fruitsmaken van donkere kersen, zoete pruimen en zelfs een beetje aardbei. Heb jij ook gelijk zin in een glaasje?
Druif: Carmenère
Jaar: 2018
Herkomst: Colchagua Valley, Chili
Wijnhuis: Casa Silva
Smaak: Donker fruit, kruidigheid, rond en krachtig
Lekker bij: Entrecôte, pepersteak, kebab, pasta bolognese
Wijnhuis
Casa Silva is één van de beste wijnhuizen in Chili! Het is een echt familiebedrijf, dat nu al door de vijfde (!) generatie gerund wordt. Het geheim van dit wijnhuis? De familie proeft al hun wijnen zelf, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit optimaal is. Wie wil er nou niet zo’n familie!
Het wijnhuis bezit de oudste wijnkelder uit de regio, maar schijn bedriegt, want hierin is de meest moderne wijn apparatuur te vinden.
Streek
Wanneer je een rondreis door Chili gaat maken, heb je een grote koffer nodig. Doordat het land zo langgerekt is, zijn er wel 8 verschillende klimaatzones van meer dan 35 graden in het Noorden naar slechts 6 graden in het zuiden. Je kan wel begrijpen dat er dus veel diverse soorten wijn worden gemaakt.
De druiven van deze 100% Carmenère wijn, komen uit verschillende wijngaarden uit het Colchagua gebied. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op het Andesgebergte, dat zorgt voor een perfect microklimaat. Constante temperatuur, af en toe een buitje en een verfrissend windje vanuit de zee. Ideaal voor de prachtige druiven om te groeien.
Druif
De carmenère druif komt oorspronkelijk uit een van de bekendste wijnstreken in Frankrijk, namelijk de Bordeaux. Deze druif is in Chili terecht gekomen, omdat men dacht dat het de bekende Merlot-druif was…. Foutje… De carmenère druif rijpt namelijk wat later dan de Merlot. Gelukkig deed de druif het erg goed en is het nu een van de meest aangeplante druivensoorten in Chili.
Deze bijzondere druif heeft hele verschillende smaken in de verschillende fasen van rijpheid. Een te vroege oogst geeft paprika smaken, daarna proef je tomaat en bij de echt rijpe druiven herken je het zwarte fruit en chocola. En dat allemaal in zo’n klein druifje...