Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Casa Silva Rosé

€6,95
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn
Artikelnummer: 2018
Levertijd: 2-3 dagen

Een Rosé is iets wat ze in Chili eigenlijk nauwelijks drinken. Daar kan je beter aankomen met een lekker rode wijn, die ook gemaakt kan worden van de Cabernet Sauvignon! Deze rosé wordt dus eigenlijk vooral gemaakt, zodat wij, in Europa, ervan kunnen genieten! Want hoe lekker is het om op een zomerse dag, zon frisse en fruitige rosé als deze open te trekken?! Lekker bij de borrel of bij een gezellig tapasavond!

 

Druif: Cabernet Sauvignon

Jaar: 2018

Herkomst: Colchagua Valley, Chili

Wijnhuis: Casa Silva

Smaak: Elegant, fruitig, fris

Lekker bij: Bbq, borrel, tapas

 

Wijnhuis

Casa Silva is één van de beste wijnhuizen in Chili! Het is een echt familiebedrijf, dat nu al door de vijfde (!) generatie gerund wordt. Het geheim van dit wijnhuis? De familie proeft al hun wijnen zelf, om ervoor te zorgen dat de kwaliteit optimaal is. Wie wil er nou niet zo’n familie!

 

Het wijnhuis bezit de oudste wijnkelder uit de regio, maar schijn bedriegt, want hierin is de meest moderne wijn apparatuur te vinden.

 

Streek

Wanneer je een rondreis door Chili gaat maken, heb je een grote koffer nodig. Doordat het land zo langgerekt is, zijn er wel 8 verschillende klimaatzones van meer dan 35 graden in het Noorden naar slechts 6 graden in het zuiden. Je kan wel begrijpen dat er dus veel diverse soorten wijn worden gemaakt. Het Colchagua gebied ligt in het midden van Chili en heeft een prachtig uitzicht op het Andesgebergte. Hier ligt de oorsprong van Casa Silva. In 1912 hebben zij hier hun eerste wijnstokken geplant, en hiervan is dus deze mooie wijn gemaakt.

 

Druif

De Cabernet Sauvignon is de meest aangeplante druivensoort ter wereld! Dit druifje is een echte wereldreiziger, want ze groeit zo ongeveer overal erg goed. De reis is begonnen in de Bordeaux, waar de druif dus oorspronkelijk vandaan komt. 

 

Omdat ze een redelijk dikke schil heeft, worden er donkere rosé’s van gemaakt, die lekker fruitig zijn, maar over het algemeen ook iets steviger.

 

Hoewel de druif op enorm veel plekken groeit, is het geen gemakkelijke druif om te verwerken. Zo kan bijvoorbeeld de smaak en de structuur nog flink veranderen, wanneer de wijn op de fles wordt gerijpt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06 30 43 75 44

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »