Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Cava Masia de la Luz Brut

€8,95 €7,95
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn
  • Bestel 6 voor €7,35 per stuk en bespaar 7,5%

Een Spaanse Champagne! Het is natuurlijk heel anders dan een champagne. Dit komt door de bodemstructuur, het Spaanse zonnetje en natuurlijk de druivensoorten. Maar… De manier van maken is hetzelfde! De méthode traditionelle wordt dat genoemd. Doordat er extra suikers en gist aan de wijn wordt toegevoegd, ontstaat er een tweede gisting in de fles. Nadat de fles minimaal 9 maanden in de kelder heeft gelegen, zijn de fijne bubbel en de typerende smaken van de cava ontstaan!

 

Een mousserende wijn hoef je tegenwoordig echt niet meer bij bijzondere gelegenheden te drinken, maar die kan je op elk moment van de dag drinken, en ja, zelfs bij het ontbijt!

 

Druif: Parellada, Xarel-Lo en Macabeo

Jaar: n.v.t.

Streek: Pénedes, Spanje

Wijnhuis: Pere Ventura

Smaak: Fris, zuiver

Lekker bij: Aperitief, ontbijt, lunch, diner

 

Wijnhuis

Deze mooie cava komt van het wijnhuis Pere Ventura. Het huis is opgericht door Pere Ventura himself. Zijn hele leven heeft hij ervoor gewerkt om dit wijnhuis zo groot mogelijk te maken. En dat werk is beloond! In totaal is er 328 hectare aan wijngaarden bij dit wijnhuis aangesloten en de cava’s en wijnen die zij maken, staan wereldwijd bekend om hun goede kwaliteit. Al deze wijngaarden die bij dit wijnhuis zijn aangesloten liggen in Catalonië, Spanje. 

 

Zijn overgrootvader maakte de eerste cava volgens de Champagne methode en dit werd generatie op generatie voortgezet. Wel had Pere Ventura een andere visie dan zijn ouders, en daarom besloot hij om z’n eigen wijnhuis op te richten. Zo wilde hij bijvoorbeeld werken met respect voor de natuur en dus overgaan op een biologische werkwijze.

 

Streek

Ten zuidwesten van de grote stad Barcelona ligt de Penedès streek. De bekende cava druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada nemen hier 80% van de wijngaarden in beslag en ongeveer 90% van alle cava wordt hier gemaakt.

 

In 1872 werd hier de eerste cava gemaakt. Maar dat ging echt niet zomaar. In 1830 begonnen namelijk al de eerste pogingen voor het ‘namaken’ van de toen op de markt gekomen Champagne. Tegenwoordig hebben ze het gelukkig onder de knie.  

 

In de Penedès vind je een klei-achtige kalkbodem, die het grond- en regenwater goed kan vasthouden. Het zonnetje draait hier ook overuren en de temperaturen kunnen dus wel oplopen tot 30 graden!

 

Druif

Elke druif heeft zijn eigen bijdrage in de cava. De Macabeo zorgt voor de fris en fruitigheid. De cava’s die buiten de Penedès worden gemaakt, zijn vaak voor 100% van Macabeo gemaakt. In Spanje zul je de druif vinden onder de naam Viura

 

De Xarel-lo zorgt voor de juiste structuur, rijpheid en kracht. Dit was vroeger juist de druif die er onder andere voor zorgde dat het maken van cava niet lukte. Deze soort had namelijk problemen met oxideren, waardoor er een wortelachtige smaak ontstond.

 

De Parellada geeft de cava de verfrissende aroma’s van citrus en de juiste zuren. Door de dikke schil is deze soort goed beschermd tegen allerlei ziektes.

| Tim Witjes 15-02-2018 12:24

Een heerlijke bubbel om te drinken als aperitief, maar ook heerlijk in de zomer in de late middag zon.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06 30 43 75 44

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »