NIUS de Nada 15 Years | Meisjes van de Wijn - Meisjes van de Wijn
Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Nius NIUS de Nada

€11,95
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn
Artikelnummer: 2018
Levertijd: 1-2 dagen

In 2018 bestond het wijnmerk Nius 15 jaar. Om dit jubileum te vieren werd deze Nius de Nada ontwikkeld. De Nada betekent namelijk ‘graag gedaan’. Rudolf zag deze wijn dus als een bedankje voor alle trouwe Nius fans. Het was eigenlijk de bedoeling dat dit een eenmalige editie zou zijn, maar deze wijn was zo’n groot succes, dat hij nu elk jaar gemaakt wordt. Yay, kunnen wij nog langer van deze wijn genieten, want wat is het een feestje om hier een glas van in te schenken! 

Omdat familie voor de wijnmaker echt belangrijk is, heeft hij samen met zijn vrouw het etiket ontworpen. 

De druiven hebben 4 maanden op medium getoast hout gerijpt. Doordat deze vaten getoast zijn, zul je in de wijn tonen van chocola en cacao tegenkomen, met daarbij wat meer kruidigheid.

 

Druif: Monastrell, Tempranillo, Petit Verdot, Syrah

Jaar: 2018

Herkomst: Jumilla, Spanje

Wijnhuis: Nius

Smaak: Mondvullend, sappig

Lekker bij: Gevogelte, vlees, pasta, jonge kazen

 

Wijnhuis

Het wijnhuis Nius is opgericht door de Nederlandse vinoloog Rudolf Nipius. In 2003 ging hij een samenwerking aan met Spaanstalige wijnmakers, waaruit 3 Spaanse en 2 Chileens wijnen zijn ontstaan. 

 

De basis voor Nius is geboren op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Hier runde Rudolf zijn opa een al meer dan 200 jaar oude wijnhandel. Er werden ook flessen afgevuld onder verschillende merken en etiketten. Rudolf ging in zijn vakantie altijd bij opa langs, en de geur van deze dranken, lijm en de kurken is hem voor altijd bijgebleven. En zo heeft Rudolf de familietraditie uiteindelijk voortgezet. 

 

De familienaam Nius is een beetje uit elkaar getrokken. De letters ‘Pi’ zijn uit de naam gehaald en verwerkt als het Pi-symbool op het etiket. Daarbij vind je ook het familiewapen op de fles.

 

Streek

Jumilla is een wijngebied in het Noorden van Spanje. Het is nog een redelijk onbekend gebied, maar dat gaat veranderen! 

 

Eind 19de eeuw heeft de druifluis bijna alle wijngaarden verwoest in Europa. Het Jumilla gebied bleek in eerste instantie te ontsnappen aan dit kleine beestje. Maar helaas. Echter kwam dit wel een stuk later. Veel opnieuw geplante wijngaarden zijn nu pas weer echt productief. Voordat alle wijnstokken werden verwoest, stond Jumilla bekend om zijn bulkwijnen. Door de herplanting van de wijnstokken, kreeg het gebied de tijd om zijn manier van wijnmaken aan te passen. En dit is merkbaar, want er worden tegenwoordig kwalitatieve, mooie wijnen gemaakt. 

 

Het droge en warme klimaat zorgt voor een gezonde en sterke wijngaard en dus ook voor een perfecte rijping van de druiven.

 

Druif

Het Jumilla gebied heeft de Monastrell druif weer opnieuw op de kaart gezet. De wijn moet minimaal een alcoholpercentage hebben van 13%, anders is de wijn smaakloos. Dit is dezelfde druif als de Franse Mourvèdre.. 

 

De Syrah is de ideale druif om te mengen met andere druivensoorten. Er worden vaak tanninerijke wijnen van gemaakt en daardoor kun je ze vaak nog wat langer bewaren. 

 

De Petit Verdot wordt gezien als onderdeel van het klassieke vijftal van de Bordeaux wijnen uit Frankrijk. Door zijn groeieigenschappen, rijpt hij ideaal in droge en warme gebieden. Spanje is hier dus het perfecte land voor.

 

De Tempranillo druif is een van de beste inheemse Spaanse druiven. Het is de ruggengraat van bijna elke Spaanse wijn. In combinatie met de Monastrell druif ontstaan er wijnen met veel kleur en body.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een whatsapp berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06-27 18 55 96 app je ons?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »