Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Zabu Grillo Bianco

€6,50 €5,50
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn
Artikelnummer: 2019

Een echt sappig wijntje dat niet te moeilijk doet! De Grillo, die door de Sicilianen de Riddu genoemd wordt, doet je denken aan de zon, zee en strand van het prachtige Italiaanse eiland. Door de druiven zacht te persen en op lage temperaturen te fermenteren, behoudt de druif zijn mooi zuren, naast de warme tropische smaken die hij kent. Goed in balans, niet te heftig, precies goed. De coöperatie achter de Zabú wijnen proberen het micro terroir zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen met de steeds populairdere droge versie van de Grillo.

 

Druif: 100% Grillo

Jaar: 2019

Herkomst: Sicilië, Italië

Wijnhuis: Zabú

Smaak: Vol fruit als perzik, het zuurtje van citrusvruchten en het florale van gele bloemen

Lekker bij: Perfect bij visgerechten, couscous of risotto

 

Wijnhuis

Zabú is een coöperatie van verschillende wijnboeren in Sicilië. De coöperatie is in 2007 in het leven geroepen om voornamelijk de inheemse druifjes, zoals deze mooie Grillo, naar de internationale markt te brengen. De boeren verbouwen de druiven op een traditionele manier, maar zijn altijd op zoek naar de nieuwste technieken om hun wijnbouw te verbeteren. Ze proberen het Sambuca terroir en microklimaat zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Doordat de wijngaarden dicht bij het meer Arancia liggen, krijgen de druifjes zelfs in de heetste tijd van het jaar genoeg water. De warme dagen en koele nachten in de regio zorgen voor gelaagde wijnen. Het wijnhuis is vernoemd naar Al Zabuth the Charming, een Arabische adellijke regent. Hij herstelde de landbouw in de omgeving van de stad en daarmee de vruchtbare grond waar nu prachtige wijndruiven op worden verbouwd.

 

Streek

Sicilië is één van de eerste wijnregio’s van Italië, de Grieken begonnen hier met het verbouwen van wijndruiven. Toch waren de Sicilianen er niet altijd even goed in. Tot voor kort werd over Siciliaanse wijnen gezegd dat ze slecht van kwaliteit waren. Vanaf de jaren 80 is de wijnbouw in Sicilië sterk verbetert. Sicilië verbouwd zowel internationale als inheemse druifjes. Sicilië kent het Middellandse zeeklimaat, met zachte winters, warme zomers en genoeg regen. Ideaal voor de wijnbouw! De Marsala dessertwijn is misschien wel de bekendste Siciliaanse wijn, maar ook de Siciliaanse Grillo en de Nero D’avola zijn prachtwijnen.

 

Druif

De Grillo is een kruising van de Catarratto druif en de Zibibbo druif. In Sicilië wordt de druif ook wel ‘Riddu’ genoemd. De druif werd voorheen vooral gebruikt om de bekende Marsala dessertwijn uit Sicilië te maken. Tegenwoordig weten de Sicilianen maar al te goed dat de Grillo ook een mooie droge wijn kan worden en het ook goed doet in combinatie met andere inheemse Siciliaanse druifjes. Door het warme klimaat op Sicilië krijgt de Grillo zachte smaken van vol fruit als perzik en het zuurtje van citrusvruchten. Ook kent de Grillo florale tonen, zonder opdringerig te zijn.

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06 30 43 75 44

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »