Voor 17:00 besteld is dezelfde dag verzonden!

Zabu Nero D'avola

€6,95 €5,50
Op voorraad
Goedgekeurd door de Meisjes na uitgebreid proeven
Filmpje van de Meisjes bij iedere wijn
Artikelnummer: 2019
  • Bestel 6 voor €5,17 per stuk en bespaar 6%

Dé zwarte druif van Sicilië! Deze fijne toegankelijke wijn met sappige volle smaken is een echte allemansvriend en past perfect bij je Italiaanse gerechten. Van een simpele pasta met tomatensaus tot een mooi stuk rood vlees: deze wijn kan het aan! De druifjes zijn op traditionele wijze verbouwd in het warme Sicilië. Door de hele lichte persing die de druifjes krijgen heeft de wijn nauwelijks tannines. De druif rijpt vervolgens 10-12 dagen op de most terwijl deze regelmatig geroerd wordt en rijpt uiteindelijk door in roestvrijstalen vaten.

 

Druif: Nero d’Avola

Jaar: 2018

Herkomst: Sicilië, Italië

Wijnhuis: Zabú

Smaak: Deze sappige rode wijn smaakt naar zwart fruit met een fijne kruidigheid

Lekker bij: Heerlijk bij de borrelplank met verschillende ham en worstsoorten, pasta met tomatensaus, rundvlees of lam

 

Wijnhuis

Zabú is een coöperatie van verschillende wijnboeren in Sicilië. De coöperatie is in 2007 in het leven geroepen om voornamelijk de inheemse druifjes, zoals deze mooie Nero d’Avola, naar de internationale markt te brengen. De boeren verbouwen de druiven op een traditionele manier, maar zijn altijd op zoek naar de nieuwste technieken om hun wijnbouw te verbeteren. Ze proberen het Sambuca terroir en microklimaat zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Doordat de wijngaarden dicht bij het meer Arancia liggen, krijgen de druifjes zelfs in de heetste tijd van het jaar genoeg water. De warme dagen en koele nachten in de regio zorgen voor gelaagde wijnen. Het wijnhuis is vernoemd naar Al Zabuth the Charming, een Arabische adellijke regent. Hij herstelde de landbouw in de omgeving van de stad en daarmee de vruchtbare grond waar nu prachtige wijndruiven op worden verbouwd.

 

Streek

Sicilië is één van de eerste wijnregio’s van Italië, de Grieken begonnen hier met het verbouwen van wijndruiven. Toch waren de Sicilianen er niet altijd even goed in. Tot voor kort werd over Siciliaanse wijnen gezegd dat ze slecht van kwaliteit waren. Vanaf de jaren 80 is de wijnbouw in Sicilië sterk verbetert. Sicilië verbouwd zowel internationale als inheemse druifjes. Sicilië kent het Middellandse zeeklimaat, met zachte winters, warme zomers en genoeg regen. Ideaal voor de wijnbouw! De Marsala dessertwijn is misschien wel de bekendste Siciliaanse wijn, maar ook de Siciliaanse Grillo en de Nero D’avola zijn prachtwijnen.

 

Druif

De Nero D’avola, de zwarte druif uit Avola, een stad in Sicilië. Een typische Siciliaanse druif dus, en ook één van de belangrijkste rode druifjes van het eiland. De druif geeft zachte, donkere wijnen die na een tikje op eikenhout goed kunnen rijpen. De druif geeft sappige frisse smaken van donker fruit, en kan na houtlagering ook tonen van tabak en koffie bevatten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Vragen over deze wijn?
Vragen over deze wijn?
Stuur dan een berichtje naar onze Meisjes van de Wijn-Lijn!
06 30 43 75 44

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »